GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy

HomePage-Blog

Solutii de mobilitate pentru persoanele imobilizate

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de soluții de mobilitate pentru persoanele imobilizate temporar sau permanent: fotolii rulante manuale (fotolii rulante cu antrenare manuală și fotolii rulante de transport), propulsoare pentru fotolii rulante acționate manual, fotolii rulante electrice, scutere electrice.

Produsele prezentate în acest articol sunt destinate persoanelor cu probleme locomotorii permanente sau temporare, persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de ajutor pentru a se deplasa în spații interioare sau în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi. Utilizând aceste produse veți avea mai multă libertate de mișcare și veți fi mai independenți.


Fotoliile rulante manuale (fotolii rulante cu antrenare manuală și fotolii rulante de transport) oferă independență și libertate de mișcare persoanelor imobilizate temporar sau permanent. Acestea sunt ușor de manevrat și sunt foarte confortabile.

Iată o serie de caracteristici ale fotoliilor rulante manuale:
Pot susține persoane care au o greutate de până la 120 kg.
Pot fi pliate, sunt ușor de transportat și nu ocupă mult spațiu de depozitare (în casă sau în mașină).
Mânerele pentru brațe sunt rabatabile pentru a asigura confortul în mișcări laterale.
Suportul pentru picioare este ajustabil în înălțime, este rabatabil și are bretele. 
Șezutul fotoliului rulant este fabricat din nilon și poate fi spălat. 
Cadrul este din oțel. 
Roțile sunt confecționate din aluminiu, ceea ce înseamnă că nu se dezumflă.

Fotolii rulante cu antrenare manuală

Fotoliile rulante cu antrenare manuală au două roți mari în spate și două roți mici în față. Aceste fotolii rulante pot fi acționate de către utilizator sau pot fi acționate prin împingere de către însoțitor. Aceste fotolii rulante sunt potrivite în special pentru spații exterioare. Utilizând un astfel de fotoliu rulant puteți coborî și urca scări sau borduri.

În tabelul de mai jos găsiți lățimea șezutului și lățimea totală a fiecărui fotoliu rulant cu antrenare manuală.
 
Fotolii rulante acționate prin împingere

Fotoliile rulante de transport se mai numesc fotolii rulante de interior sau fotolii rulante acționate prin împingere. Aceste fotolii rulante au patru roți mici (atât roțile din față, cât și roțile din spate). Aceste fotolii rulante pot fi acționate numai prin împingere de către însoțitor. Fotoliile rulante acționate prin împingere sunt potrivite în special pentru spații interioare.

În tabelul de mai jos găsiți lățimea șezutului și lățimea totală a fiecărui fotoliu rulant de transport.
 
În acest link găsiți informații despre fiecare model de fotoliu rulant manual.

2. Propulsoare pentru fotolii rulante manuale

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă două modele de propulsoare pentru fotolii rulante: propulsor PA AO 13 13 și propulsor PA AO 13 14. Aceste propulsoare pot fi atașate unui fotoliu rulant cu antrenare manuală sau unui fotoliu rulant acționat prin împingere, cu o dimensiune a șezutului între 37 cm și 50 cm. Propulsoarele pentru fotolii rulante sunt create pentru a oferi ajutor celor ce însoțesc o persoană care utilizează un fotoliu rulant. Aceste propulsoare oferă putere pentru a împinge fotoliul rulant și vă ajută atunci când doriți să urcați suprafețe în pantă.
 
În tabelul de mai jos găsiți informații despre diferențele dintre cele două modele de propulsoare.
 
 
Fotoliile rulante electrice pot fi folosite atât în spații interioare, cât și în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi. Sunt ușor de manevrat, fiind controlate prin intermediul unui joystick. Scaunuele sunt foarte confortabile. Roțile sunt din cauciuc. Fotoliile rulante electrice sunt dotate cu frâne electromagnetice.


În tabelul de mai jos găsiți informații despre diferențele dintre cele trei modele de fotolii rulante electrice.
 
Avantajul între un fotoliu rulant electric și un fotoliu rulant manual cu propulsor atașat este următorul: propulsorul poate fi demontat cu ușurință de pe fotoliul rulant manual, iar fotoliul rulant manual se poate plia, astfel cele două piese pot fi transportate ușor în mașină, în schimb fotoliul rulant electric nu se poate dezasambla.


Aceste scutere electrice pot fi utilizate atât în spații interioare, cât și în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi.
  
Pentru a putea fi transportate mai ușor în mașină, scuterele cu trei roți PA AO 17 18 și PA AO 17 20 și scuterele cu patru roți PA AO 17 19 și PA AO 17 21 se pot dezasambla. Scuterul electric PA AO 17 09 se poate plia dintr-o singură mișcare, ceea ce îl face perfect pentru călătorii.
 
În tabelul de mai jos găsiți viteza maximă și distanța maximă pentru fiecare scuter.
 
Scuterul electric pliabil PA AO 17 09 se diferențiază de celelalte scutere prin faptul că are o greutate totală de 27 kg, celalalte scutere având între 36-43 kg. Acest lucru se datorează și faptului că este echipat cu o baterie din litium, care îl face foarte ușor. Greutatea pe care o poate susține un scuter electric pentru persoane cu probleme locomotorii este de peste 100 kg. Panta pe care o poate urca un scuter electric pentru mobilitate este de 8o.

Aceste scutere electrice sunt elegante și au design modern, dar sunt create pentru a vă oferi confort si siguranță. Scaunele scuterelor oferă un real confort utilizatorului. Scuterele sunt dotate cu lumini de semnalizare și alarmă auditivă pentru mersul cu spatele. Ghidonul se poate ajusta. Frânele sunt electromagnetice. Roțile sunt din cauciuc pneumatic, așadar roțile nu se dezumflă.

Scuterele electrice au diverse accesorii, cum ar fi coș de cumpărături sau spații de depozitare pentru a transporta diverse obiecte de care aveți nevoie.

Produsele prezentate în acest articol sunt importate din Italia.

Informații detaliate despre produse găsiți în pagina acestora de pe site.

Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.

Citește mai mult

Produse utile pentru persoanele imobilizate la pat

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă completă de produse pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor imobilizate la pat temporar sau permanent. În acest articol veți găsi caracteristicile prin care se diferențiază fiecare produs pentru a identifica mai ușor produsele care vă sunt necesare și care se potrivesc situației dumneavoastră.

ArticoleOrtopedice.ro oferă paturi medicale electrice și paturi medicale mecanice, în varianta simplă sau cu cadru de lemn. Care este diferența dintre un pat medical electric și un pat medical mecanic? Patul medical electric poate fi ajustat atât de persoana imobilizată la pat, cât și de persoanele care o îngrijesc, în timp ce patul medical mecanic poate fi ajustat numai de către persoanele care îngrijesc persoana imobilizată la pat.
 
Paturile medicale electrice sunt dotate cu o telecomandă electrică, ceea ce face posibil să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului și secțiunea de susținere a picioarelor separat sau împreună și să îl ajustați în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale electrice: pat medical electric cu cadru metalic PA AO 12 01, pat medical electric cu cadru de lemn PA AO 12 03, pat medical electric cu patru motoare PA AO 12 09.

Patul medical electric PA AO 12 09 are patru motoare, ceea ce face posibil să îl ajustați în înălțime. Acest pat medical este dotat cu patru roți pentru a crește mobilitatea. Roțile au frâne și pot fi blocate.

În cazul paturilor medicale mecanice cu două manivele puteti să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului și secțiunea de susținere a picioarelor în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale mecanice cu două manivele: pat medical mecanic cu două manivele cu cadru metalic PA AO 12 06, pat medical mecanic cu două manivele cu cadru de lemn PA AO 12 08.
 
În cazul paturilor medicale mecanice cu o manivelă puteți să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale mecanice cu o manivelă: pat medical mecanic cu o manivelă cu cadru metalic PA AO 12 07, pat medical mecanic cu o manivelă cu cadru de lemn PA AO 12 10.
 
Paturile medicale cu cadru metalic pot fi dotate suplimentar cu următoarele accesorii: suport ridicare din pat și laterale metalice. 
Suportul pentru ridicare din pat cu sistem de prindere PA AO 12 13 este un suport potrivit pentru paturi cu cadrul din metal. Acest suport se potrivește următoarelor paturilor: pat medical electric PA AO 12 01, pat medical mecanic PA AO 12 06, pat medical mecanic PA AO 12 07.

Lateralele din metal PA AO 12 12 pot fi utilizate pentru paturi medicale electrice sau paturi medicale mecanice pentru a preveni căderea pacientului din pat. Acestea se potrivesc paturilor cu cadrul din metal: pat medical electric PA AO 12 01, pat medical mecanic PA AO 12 06, pat medical mecanic PA AO 12 07.
 
Paturile medicale cu cadru din lemn au incluse în structura lor laterale. Paturile medicale cu cadru din lemn pot fi dotate suplimentar cu un suport ridicare din pat.

Suportul pentru ridicare din pat PA AO 12 17 este un suport potrivit pentru orice tip de pat. Acest suport se potrivește paturilor cu cadrul din lemn: pat medical electric PA AO 12 03, pat medical mecanic PA AO 12 08, pat medical mecanic PA AO 12 10.

În continuare vă vom prezenta o serie de produse care pot fi utilizate pentru orice model de pat medical prezentat mai sus. 

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de saltele pentru paturi medicale, compatibile cu paturile medicale cu secțiuni ajustabile (paturi medicale electrice sau paturi medicale mecanice). Aceste saltele au diverse dimensiuni (190 cm sau 200 cm), au huse din diverse materiale, pot fi folosite ca saltele ortopedice pentru paturi medicale sau ca suport pentru o saltea cu aer sau cu apă.

 
 
Salteaua pentru pat medical PA AO 16 06 are o înălțime foarte mică (6 cm) și este potrivită în cazul în care doriți să utilizați și o saltea antiescare, pentru a nu crește foarte mult înălțimea totală a saltelelor de pe pat.
 
Salteaua pentru paturi medicale PA AO 16 04 este o saltea antiescare pasivă. Persoanele imobilizate la pat prezintă un risc crescut de apariție a escarelor. Această saltea este folositoare pentru a preveni apariția escarelor.

Escarele (numite și ulcer de decubit, ulcer de presiune) sunt răni care apar la nivelul pielii din cauza menținerii corpului într-o poziție fixă, ca urmare a presiunii constante asupra pielii. Acestea reprezintă o problemă majoră de sănătate, fiind una dintre complicațiile cele mai severe ale persoanelor imobilizate la pat.

 Pentru a preveni apariția escarelor puteți folosi o saltea antiescare activă. Saltelele antiescare active se pun peste salteaua patului medical. Salteaua antiescare cu pompă PA AO 14 01 are o structură celulară, este compusă din pernuțe în formă de balon și poate susține 100 kg. Salteaua antiescare cu pompă PA AO 14 02 are o structură cilindrică și poate susține 120 kg.
 
Pentru a vă crește confortul puteți folosi o măsuță pentru paturi medicale. Măsuțele pentru paturi medicale sunt folositoare în numeroase situații, cum ar fi: pentru a mânca, pentru a vă pune medicamentele pe masă, pentru a avea acces mai ușor la o revistă, la o carte, la telefonul mobil sau la laptop. Măsuțele pentru paturi medicale sunt disponibile în următoarele culori: gri (măsuță pat medical PA AO 23 01), maro (măsuță pat medical PA AO 23 02).
 
Pentru a vă crește mobilitatea puteți utiliza o scară pentru pat. Scara pentru pat PA AO 19 02 este un produs folositor persoanelor cu probleme de mobilitate, persoanelor care se așează și se ridică cu dificultate din pat. 

Informații detaliate despre produse găsiți în pagina acestora de pe site.

Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.

Citește mai mult

Scutere electrice pentru persoane cu mobilitate redusă

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de scutere electrice pentru creșterea mobilității.

Aceste scutere electrice sunt destinate persoanelor cu probleme locomotorii permanente sau temporare, persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de ajutor pentru a se deplasa pe distanțe scurte, dar mai ales pe distanțe lungi. Utilizând aceste scutere electrice veți avea mai multă libertate de mișcare și veți fi mai independenți. Aceste scutere electrice pot fi utilizate atât în spații interioare, cât și în spații exterioare.
 
ArticoleOrtopedice.ro vă oferă scutere electrice cu trei roți și scutere electrice cu patru roți. Pentru a putea fi transportate mai ușor în mașină, scuterele cu trei roți PA AO 17 18 și PA AO 17 20 și scuterele cu patru roți PA AO 17 19 și PA AO 17 21 se pot dezasambla. Scuterul electric PA AO 17 09 se poate plia dintr-o singură mișcare, ceea ce îl face perfect pentru călătorii.
 
Scuterul electric pliabil PA AO 17 09 se diferențiază de celelalte scutere prin faptul că are o greutate totală de 27 kg, celalalte scutere având între 36-43 kg. Acest lucru se datorează și faptului că este echipat cu o baterie din litium, care îl face foarte ușor. 
Greutatea pe care o poate susține un scuter electric pentru persoane cu probleme locomotorii este de peste 100 kg. 
Panta pe care o poate urca un scuter electric pentru mobilitate este de 8o.

Aceste scutere electrice sunt elegante și au design modern, dar sunt create pentru a vă oferi confort si siguranță. Scaunele scuterelor oferă un real confort utilizatorului. Scuterele sunt dotate cu lumini de semnalizare și alarmă auditivă pentru mersul cu spatele. Ghidonul se poate ajusta. Frânele sunt electromagnetice. Roțile sunt din cauciuc pneumatic, așadar roțile nu se dezumflă.

Scuterele electrice au diverse accesorii, cum ar fi coș de cumpărături sau spații de depozitare pentru a transporta diverse obiecte de care aveți nevoie.

Scuterele electrice sunt importate din Italia.

Informații detaliate despre fiecare scuter electric gasiti aici.

Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.

Citește mai mult

Cum alegem un fotoliu lift?

Fotoliile lift sunt special create pentru persoanele în vârstă, persoanele cu probleme locomotorii, persoanele cu dizabilități. Aceste fotolii lift oferă posibilitatea acestor persoane să se așeze și să se ridice mai ușor din fotoliu, fiind acționate electric.

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de fotolii lift cu un motor și fotolii lift cu două motoare.

Care este diferența dintre un fotoliu lift cu un motor și un fotoliu lift cu două motoare? În cazul fotoliilor lift cu un motor, secțiunea care susține spatele este ajustată simultan cu secțiunea care susține picioarele. În cazul fotoliilor lift cu două motoare, partea care susține spatele este ajustată independent de partea care susține picioarele.

Informații detaliate despre fiecare fotoliu lift cu un motor găsiți aici.
 
Informații detaliate despre fiecare fotoliu lift cu două motoare găsiți aici.
 
Ambele tipuri de fotolii lift sunt acționate prin intermediul unei telecomenzi. Pentru a ajunge în poziția dorită, mențineți butonul telecomenzii apăsat. Pozițiile fotoliilor lift sunt: fotoliu normal, secțiunea de susținere a picioarelor ușor ridicată (pentru persoanele cu circulație periferică deficitară), fotoliu întins pentru somn, ridicarea utilizatorului din fotoliu (pentru persoanele care au dificultăți când se ridică de pe un scaun normal sau dintr-un fotoliu normal).
 
ArticoleOrtopedice.ro vă oferă fotolii lift cu un motor cu funcții suplimentare.
 
Spre deosebire de celelalte fotolii lift, fotoliul lift PA AO 18 14 poate fi ajustat în înălțime. Acest model are o serie de caracteristici și accesorii speciale: are patru roți (cele din spate sunt dotate cu frâne); mânerele și suportul pentru spate se pot îndepărta pentru a permite utilizatorului să fie transferat mai ușor; are un mâner în spate; are o curea de siguranță. Toate aceste caracteristici fac acest fotoliu lift util în cazul persoanelor care trebuie să fie transferate din pat într-un fotoliu.
 
Fotoliile lift au diverse dimensiuni pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră. Pentru cei care doresc un fotoliu lift cu dimensiuni reduse ale șezutului, vă recomandăm fotoliul lift cu un motor PA AO 18 15 și fotoliul lift cu două motoare PA AO 18 16
Dacă doriți un fotoliu lift care poate fi mutat mai ușor, vă recomandăm fotoliul lift cu două motoare PA AO 18 13 și fotoliul lift PA AO 18 14. Ambele modele sunt dotate cu roți.

Fotoliile lift comercializate de magazinul online ArticoleOrtopedice.ro sunt importate din Franța (Herdegen) sau din Italia (Wimed). Fotoliile lift electrice au un design modern și elegant. Aceste fotolii lift sunt făcute din materiale de cea mai bună calitate. Aceste fotolii lift sunt disponibile în diverse culori pentru a se potrivi cu locuința dumneavoastră.

Fotoliile lift importate din Italia sunt disponibile în următoarele culori: bej, albastru, vișiniu, teracotă, verde. Aceste fotolii au cadrul de lemn, baza de oțel, iar materialul utilizat la exterior este microfibra.
 
Fotoliile lift importate din Franța sunt disponibile într-o gamă extrem de variată de culori și materiale: catifea (toffee, cappuccino, cireașă, verde, albastru, albastru deschis, gri), microfibră (migdală, bej, teracotă, cafeniu), imitație de piele (verde, albastru, negru)
Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.

Citește mai mult

Despre Blogul ArticoleOrtopedice.ro

Blogul magazinului online ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o serie de sfaturi utile pentru a alege produsele potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

ArticoleOrtopedice.ro este un magazin online ce oferă o gamă largă de dispozitive ortopedice si dispozitive de îngrijire la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele cu probleme locomotorii temporare sau permanente. Produsele medicale comercializate de magazinul online ArticoleOrtopedice.ro ajută în procesul de recuperare al persoanelor care au suferit accidente sau operații și contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor care necesită tratament și îngrijire la domiciliu sau în spitale pe termen scurt sau pe termen lung.

Produsele ortopedice și produsele pentru îngrijire la domiciliu sau pentru îngrijire în spitale oferite de magazinul online ArticoleOrtopedice.ro au rolul de a vă asigura și de a vă îmbunătăți mobilitatea și independența de mișcare în orice situație.

Magazinul online ArticoleOrtopedice.ro oferă o gamă variata de produse medicale:

Dispozitive de mers: bastoane ortopedice, cârje cu sprijin subaxiliar, cârje cu sprijin pe antebraț, cadre de mers.

Produse pentru creșterea mobilității: rolatoare, fotolii rulante acționate prin împingere, fotolii rulante cu antrenare manuală, fotolii rulante electrice, scutere electrice cu trei roți, scutere electrice cu patru roți, elevatoare hidraulice, elevatoare electrice, accesorii pentru creșterea mobilității.

Produse pentru îngrijire la domiciliu sau în spitale: scaune toaletă, înălțătoare WC, cadre WC, mânere pentru cadă, scaune pentru cadă, banchete pentru cadă, scaune pentru duș, paturi medicale electrice, paturi medicale mecanice, saltele pentru paturi medicale, accesorii pentru paturi medicale (laterale pentru paturi medicale, suporturi ridicare din pat), saltele antiescare active, saltele antiescare pasive, perne medicale (perne antiescare, perne pentru scaune, perne lombare, perne cervicale), fotolii lift cu un motor, fotolii lift cu două motoare.

Produse pentru procesul de recuperare: biciclete recuperare.

Produsele ortopedice și produsele pentru îngrijire la domiciliu sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate. Produsele medicale sunt importate din Europa. Principalii producători sunt: Herdegen (Franța), Wimed (Italia), RehaBed (Polonia). 

Produsele pot fi livrate în orice localitate din România într-un timp scurt. 

Pentru informații suplimentare legate de produse și comenzi, vă stăm la dispoziție la numerele de telefon: 0723 56 30 98 / 0771 11 22 19 între orele 09:00-20:00 de luni până sâmbătă; sau la adresa de e-mail: comenzi@articoleortopedice.ro.

Citește mai mult