GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy
Produse utile pentru persoanele imobilizate la pat

Produse utile pentru persoanele imobilizate la pat

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă completă de produse pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor imobilizate la pat temporar sau permanent. În acest articol veți găsi caracteristicile prin care se diferențiază fiecare produs pentru a identifica mai ușor produsele care vă sunt necesare și care se potrivesc situației dumneavoastră.

ArticoleOrtopedice.ro oferă paturi medicale electrice și paturi medicale mecanice, în varianta simplă sau cu cadru de lemn. Care este diferența dintre un pat medical electric și un pat medical mecanic? Patul medical electric poate fi ajustat atât de persoana imobilizată la pat, cât și de persoanele care o îngrijesc, în timp ce patul medical mecanic poate fi ajustat numai de către persoanele care îngrijesc persoana imobilizată la pat.
 
Paturile medicale electrice sunt dotate cu o telecomandă electrică, ceea ce face posibil să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului și secțiunea de susținere a picioarelor separat sau împreună și să îl ajustați în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale electrice: pat medical electric cu cadru metalic PA AO 12 01, pat medical electric cu cadru de lemn PA AO 12 03, pat medical electric cu patru motoare PA AO 12 09.

Patul medical electric PA AO 12 09 are patru motoare, ceea ce face posibil să îl ajustați în înălțime. Acest pat medical este dotat cu patru roți pentru a crește mobilitatea. Roțile au frâne și pot fi blocate.

În cazul paturilor medicale mecanice cu două manivele puteti să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului și secțiunea de susținere a picioarelor în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale mecanice cu două manivele: pat medical mecanic cu două manivele cu cadru metalic PA AO 12 06, pat medical mecanic cu două manivele cu cadru de lemn PA AO 12 08.
 
În cazul paturilor medicale mecanice cu o manivelă puteți să ridicați sau să coborâți secțiunea de susținere a trunchiului în funcție de nevoile utilizatorului. Modele de paturi medicale mecanice cu o manivelă: pat medical mecanic cu o manivelă cu cadru metalic PA AO 12 07, pat medical mecanic cu o manivelă cu cadru de lemn PA AO 12 10.
 
Paturile medicale cu cadru metalic pot fi dotate suplimentar cu următoarele accesorii: suport ridicare din pat și laterale metalice. 
Suportul pentru ridicare din pat cu sistem de prindere PA AO 12 13 este un suport potrivit pentru paturi cu cadrul din metal. Acest suport se potrivește următoarelor paturilor: pat medical electric PA AO 12 01, pat medical mecanic PA AO 12 06, pat medical mecanic PA AO 12 07.

Lateralele din metal PA AO 12 12 pot fi utilizate pentru paturi medicale electrice sau paturi medicale mecanice pentru a preveni căderea pacientului din pat. Acestea se potrivesc paturilor cu cadrul din metal: pat medical electric PA AO 12 01, pat medical mecanic PA AO 12 06, pat medical mecanic PA AO 12 07.
 
Paturile medicale cu cadru din lemn au incluse în structura lor laterale. Paturile medicale cu cadru din lemn pot fi dotate suplimentar cu un suport ridicare din pat.

Suportul pentru ridicare din pat PA AO 12 17 este un suport potrivit pentru orice tip de pat. Acest suport se potrivește paturilor cu cadrul din lemn: pat medical electric PA AO 12 03, pat medical mecanic PA AO 12 08, pat medical mecanic PA AO 12 10.

În continuare vă vom prezenta o serie de produse care pot fi utilizate pentru orice model de pat medical prezentat mai sus. 

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de saltele pentru paturi medicale, compatibile cu paturile medicale cu secțiuni ajustabile (paturi medicale electrice sau paturi medicale mecanice). Aceste saltele au diverse dimensiuni (190 cm sau 200 cm), au huse din diverse materiale, pot fi folosite ca saltele ortopedice pentru paturi medicale sau ca suport pentru o saltea cu aer sau cu apă.

Modele de saltele cu husă impermeabilă: saltea pentru pat medical cu husă din PVC 190 cm PA AO 16 02 și saltea pentru pat medical cu husă din techmaflex 190 cm PA AO 16 03.
 
Modele de saltele cu husă din bumbac: saltea pentru pat medical 200 cm PA AO 16 01, saltea pentru pat medical 190 cm PA AO 16 05, saltea pentru pat medical 200 cm PA AO 16 06
 
Salteaua pentru pat medical PA AO 16 06 are o înălțime foarte mică (6 cm) și este potrivită în cazul în care doriți să utilizați și o saltea antiescare, pentru a nu crește foarte mult înălțimea totală a saltelelor de pe pat.
 
Salteaua pentru paturi medicale PA AO 16 04 este o saltea antiescare pasivă. Persoanele imobilizate la pat prezintă un risc crescut de apariție a escarelor. Această saltea este folositoare pentru a preveni apariția escarelor.

Escarele (numite și ulcer de decubit, ulcer de presiune) sunt răni care apar la nivelul pielii din cauza menținerii corpului într-o poziție fixă, ca urmare a presiunii constante asupra pielii. Acestea reprezintă o problemă majoră de sănătate, fiind una dintre complicațiile cele mai severe ale persoanelor imobilizate la pat.

 Pentru a preveni apariția escarelor puteți folosi o saltea antiescare activă. Saltelele antiescare active se pun peste salteaua patului medical. Salteaua antiescare cu pompă PA AO 14 01 are o structură celulară, este compusă din pernuțe în formă de balon și poate susține 100 kg. Salteaua antiescare cu pompă PA AO 14 02 are o structură cilindrică și poate susține 120 kg.
 
Pentru a vă crește confortul puteți folosi o măsuță pentru paturi medicale. Măsuțele pentru paturi medicale sunt folositoare în numeroase situații, cum ar fi: pentru a mânca, pentru a vă pune medicamentele pe masă, pentru a avea acces mai ușor la o revistă, la o carte, la telefonul mobil sau la laptop. Măsuțele pentru paturi medicale sunt disponibile în următoarele culori: gri (măsuță pat medical PA AO 23 01), maro (măsuță pat medical PA AO 23 02).
 
Pentru a vă crește mobilitatea puteți utiliza o scară pentru pat. Scara pentru pat PA AO 19 02 este un produs folositor persoanelor cu probleme de mobilitate, persoanelor care se așează și se ridică cu dificultate din pat. 

Informații detaliate despre produse găsiți în pagina acestora de pe site.

Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.