GDPR Cookie Consent by FreePrivacyPolicy
Solutii de mobilitate pentru persoanele imobilizate

Solutii de mobilitate pentru persoanele imobilizate

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă o gamă variată de soluții de mobilitate pentru persoanele imobilizate temporar sau permanent: fotolii rulante manuale (fotolii rulante cu antrenare manuală și fotolii rulante de transport), propulsoare pentru fotolii rulante acționate manual, fotolii rulante electrice, scutere electrice.

Produsele prezentate în acest articol sunt destinate persoanelor cu probleme locomotorii permanente sau temporare, persoanelor cu dizabilități, care au nevoie de ajutor pentru a se deplasa în spații interioare sau în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi. Utilizând aceste produse veți avea mai multă libertate de mișcare și veți fi mai independenți.

1. Fotolii rulante manuale

Fotoliile rulante manuale (fotolii rulante cu antrenare manuală și fotolii rulante de transport) oferă independență și libertate de mișcare persoanelor imobilizate temporar sau permanent. Acestea sunt ușor de manevrat și sunt foarte confortabile.

Iată o serie de caracteristici ale fotoliilor rulante manuale:
Pot susține persoane care au o greutate de până la 120 kg.
Pot fi pliate, sunt ușor de transportat și nu ocupă mult spațiu de depozitare (în casă sau în mașină).
Mânerele pentru brațe sunt rabatabile pentru a asigura confortul în mișcări laterale.
Suportul pentru picioare este ajustabil în înălțime, este rabatabil și are bretele. 
Șezutul fotoliului rulant este fabricat din nilon și poate fi spălat. 
Cadrul este din oțel. 
Roțile sunt confecționate din aluminiu, ceea ce înseamnă că nu se dezumflă.

Fotolii rulante cu antrenare manuală

Fotoliile rulante cu antrenare manuală au două roți mari în spate și două roți mici în față. Aceste fotolii rulante pot fi acționate de către utilizator sau pot fi acționate prin împingere de către însoțitor. Aceste fotolii rulante sunt potrivite în special pentru spații exterioare. Utilizând un astfel de fotoliu rulant puteți coborî și urca scări sau borduri.

În tabelul de mai jos găsiți lățimea șezutului și lățimea totală a fiecărui fotoliu rulant cu antrenare manuală.
 
Fotolii rulante acționate prin împingere

Fotoliile rulante de transport se mai numesc fotolii rulante de interior sau fotolii rulante acționate prin împingere. Aceste fotolii rulante au patru roți mici (atât roțile din față, cât și roțile din spate). Aceste fotolii rulante pot fi acționate numai prin împingere de către însoțitor. Fotoliile rulante acționate prin împingere sunt potrivite în special pentru spații interioare.

În tabelul de mai jos găsiți lățimea șezutului și lățimea totală a fiecărui fotoliu rulant de transport.
 
În acest link găsiți informații despre fiecare model de fotoliu rulant manual.

2. Propulsoare pentru fotolii rulante manuale

ArticoleOrtopedice.ro vă oferă două modele de propulsoare pentru fotolii rulante: propulsor PA AO 13 13 și propulsor PA AO 13 14. Aceste propulsoare pot fi atașate unui fotoliu rulant cu antrenare manuală sau unui fotoliu rulant acționat prin împingere, cu o dimensiune a șezutului între 37 cm și 50 cm. Propulsoarele pentru fotolii rulante sunt create pentru a oferi ajutor celor ce însoțesc o persoană care utilizează un fotoliu rulant. Aceste propulsoare oferă putere pentru a împinge fotoliul rulant și vă ajută atunci când doriți să urcați suprafețe în pantă.
 
În tabelul de mai jos găsiți informații despre diferențele dintre cele două modele de propulsoare.
 
3. Fotolii rulante electrice
 
Fotoliile rulante electrice pot fi folosite atât în spații interioare, cât și în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi. Sunt ușor de manevrat, fiind controlate prin intermediul unui joystick. Scaunuele sunt foarte confortabile. Roțile sunt din cauciuc. Fotoliile rulante electrice sunt dotate cu frâne electromagnetice.

Modele de fotolii rulante electrice pentru adulți: fotoliu rulant electric PA AO 13 09, fotoliu rulant electric PA AO 13 10, fotoliu rulant electric PA AO 13 11.

În tabelul de mai jos găsiți informații despre diferențele dintre cele trei modele de fotolii rulante electrice.
 
Avantajul între un fotoliu rulant electric și un fotoliu rulant manual cu propulsor atașat este următorul: propulsorul poate fi demontat cu ușurință de pe fotoliul rulant manual, iar fotoliul rulant manual se poate plia, astfel cele două piese pot fi transportate ușor în mașină, în schimb fotoliul rulant electric nu se poate dezasambla.

4. Scutere electrice

Aceste scutere electrice pot fi utilizate atât în spații interioare, cât și în spații exterioare, pe distanțe scurte sau pe distanțe lungi.
  
Pentru a putea fi transportate mai ușor în mașină, scuterele cu trei roți PA AO 17 18 și PA AO 17 20 și scuterele cu patru roți PA AO 17 19 și PA AO 17 21 se pot dezasambla. Scuterul electric PA AO 17 09 se poate plia dintr-o singură mișcare, ceea ce îl face perfect pentru călătorii.
 
În tabelul de mai jos găsiți viteza maximă și distanța maximă pentru fiecare scuter.
 
Scuterul electric pliabil PA AO 17 09 se diferențiază de celelalte scutere prin faptul că are o greutate totală de 27 kg, celalalte scutere având între 36-43 kg. Acest lucru se datorează și faptului că este echipat cu o baterie din litium, care îl face foarte ușor. Greutatea pe care o poate susține un scuter electric pentru persoane cu probleme locomotorii este de peste 100 kg. Panta pe care o poate urca un scuter electric pentru mobilitate este de 8o.

Aceste scutere electrice sunt elegante și au design modern, dar sunt create pentru a vă oferi confort si siguranță. Scaunele scuterelor oferă un real confort utilizatorului. Scuterele sunt dotate cu lumini de semnalizare și alarmă auditivă pentru mersul cu spatele. Ghidonul se poate ajusta. Frânele sunt electromagnetice. Roțile sunt din cauciuc pneumatic, așadar roțile nu se dezumflă.

Scuterele electrice au diverse accesorii, cum ar fi coș de cumpărături sau spații de depozitare pentru a transporta diverse obiecte de care aveți nevoie.

Produsele prezentate în acest articol sunt importate din Italia.

Informații detaliate despre produse găsiți în pagina acestora de pe site.

Pentru informații suplimentare despre produse și pentru comenzi, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi@articoleortopedice.ro.